Trainen voor Uithoorns Mooiste de Loop 2024

Bij atletiekvereniging AKU kun je je weer voorbereiden op het jaarlijkse geweldige loopevenement Uithoorns Mooiste de Loop die op zondag 28 januari 2024 voor de 40e keer van start gaat.

De wedstrijdcommissie van AKU is al weer volop bezig met de voorbereidingen van dit mooie loopevenement en zal met alle aanwezige vrijwilligers zorg dragen voor een goede organisatie.
Als voorbereiding op Uithoorns Mooiste de Loop start op woensdag 8 november een training van 13 weken op de atletiekbaan van AKU op sportpark de Randhoorn als voorbereiding op een van de lange afstanden, de 5 kilometer, de 10 kilometer en de 10 Engelse Mijlen.

Hardlopen
Wandelen heb je van jongs af aan geleerd. Bij AKU leren we jou hardlopen. De training vindt plaats op de atletiekbaan van AKU op sportpark de Randhoorn en is in eerste instantie bedoeld voor beginnende lopers. Iedereen is welkom, ongeacht je leeftijd of ervaring. Gediplomeerde en ervaren trainers zullen je helpen om sterker te worden en een betere conditie te krijgen.
Gevorderde en meer ervaren lopers zijn uiteraard ook van harte welkom, zij kunnen direkt of na enige tijd aansluiten op de dinsdag of donderdag bij de reeds bestaande groepen
Na een periode van 13 weken ben je zeker in staat om tijdens Uithoorns Mooiste de afstand van 5 kilometer te overbruggen en voor een aantal is de afstand van 10 kilometer haalbaar.

Naast de training op woensdag kun je in overleg met de trainers de mogelijkheid bespreken om op dinsdagavond bij AKU te trainen. Daarnaast krijg je ‘huiswerk’ mee voor een tweede training in het weekend.
Aanvang van de trainingen is 19.30u.

Wat kunt u van ons verwachten
Hardlopen is meer dan een stukje hollen. Wij vinden het belangrijk dat het hele bewegingsapparaat aandacht krijgt. Een uitgebreide warming-up, loopscholing en een gevarieerde looptraining zijn vaste bestanddelen van de trainingen. Maar je krijgt ook voorlichting over lenigheid, looptechniek, coördinatie en tips & trucs over gezonde voeding, blessurepreventie, kleding en goed schoeisel.

Een goed voorbereide en begeleide hardloper blijft het blessurespook de baas. Dat is ons uitgangspunt. Sportfysiotherapeuten van Plexus staan klaar om beginnende blessures te behandelen. Een van hen zal op woensdag 29 november na de training langskomen om deskundig advies te geven over preventie en -behandeling van blessures en belang van goede voeding en loopschoenen
De kosten voor deelname aan de clinic van 13 weken bedragen € 65,00, dat is inclusief een startbewijs voor Uithoorns Mooiste de Loop op een van 3 afstanden, en een mooie herinnering.

Voor informatie kunt u kontakt opnemen met:
Rene Noorbergen, rene.noorbergen@gmail.com, 0655858584.